Öne Çıkanlar 2020YKS YaşamBoyuEğitimMerkezi İstanbul Aydın Üniversitesi TalipGeylan 15 Temmuz

Sabancı Üniversitesi'den “Pandemi, Küresel Tedarik Zinciri ve Enflasyon” Semineri

Akbank’ın kurucu sponsoru olduğu Sabancı Üniversitesi Finans Mükemmeliyet Merkezi (Center of Excellence in Finance- CEF), “Pandemi, Küresel Tedarik Zinciri ve Enflasyon” temalı bir seminer düzenliyor. 9 Ağustos’ta online yapılacak seminerde, pandemi etkisiyle dünyada artan enflasyona küresel tedarik zincirleri üzerinden yaklaşılacak.

Seminerin konuşmacısı, Marie Curie IRG Ödülü’nü kazanan ilk Türk sosyal bilimci olan Maryland Üniversitesi Ekonomi Profesörü Şebnem Kalemli-Özcan olacak. Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu'nda (NBER) ve Ekonomik Politika Araştırmaları Merkezi'nde (CEPR) kıdemli araştırmacı olan Prof. Dr. Şebnem Kalemli-Özcan, ayrıca ABD Merkez Bankası New York Şubesi’nin ve Uluslararası Ödemeler Bankası’nın (BIS) iktisadi danışma kurullarında görev yapıyor. 

Araştırmalarında küresel firmalar ve bankalara dair büyük veri kullanarak sermaye akışları, makroekonomik dalgalanmalar ve finansal sürtüşmeler konularına odaklanan Prof. Dr. Kalemli-Özcan, halen, COVID-19 salgınının gelişmekte olan pazarlardaki etkisi ve dünya genelindeki şirket başarısızlıkları üzerine çalışıyor.

9 Ağustos 2022, Salı günü saat 19.00’da CEF YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacak seminerin moderatörlüğünü CEF Direktörü Yiğit Atılgan yapacak.

Dr. Şebnem Kalemli-Özcan kemdir?

Dr. Şebnem Kalemli-Özcan, Maryland Üniversitesi’nde Neil Moskowitz Kürsüsü Başkanı ve ekonomi profesörüdür. Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu'nda (NBER) ve Ekonomik Politika Araştırmaları Merkezi'nde (CEPR) kıdemli araştırmacıdır. Journal of International Economics dergisinin eş-editörüdür ve American Economic Review dergisinin yayın kurulunda yer almaktadır. Ayrıca ABD Merkez Bankası New York Şubesi’nin ve Uluslararası Ödemeler Bankası’nın (BIS) iktisadi danışma kurullarında görev yapmaktadır. 2008'de Avrupa Merkez Bankası'nda Duisenberg araştırmacısı, 2010-11 arasında Dünya Bankası Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölümü’nde baş ekonomist ve danışman olarak bulundu. 2017-18 arasında Bank of England'da Houblon-Norman araştırmacısı ve Dış İlişkiler Konseyi’nde (CFR) uluslararası iktisat alanında araştırmacı olarak görev yaptı. 2019-20 arasında Uluslararası Para Fonu'nda (IMF) kıdemli politika danışmanlığı görevini yürüttü. Avrupa finansal entegrasyonu konusundaki çalışmaları nedeniyle 2008 yılında Marie Curie IRG ödülünü kazanan ilk Türk sosyal bilimci oldu. Araştırmaları, küresel firmalar ve bankalara dair büyük veri kullanarak sermaye akışları, makroekonomik dalgalanmalar ve finansal sürtüşmelere odaklanmaktadır. Şu anda, COVID-19 salgınının gelişmekte olan pazarlardaki etkisi ve dünya genelindeki şirket başarısızlıkları üzerine çalışmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.