Öne Çıkanlar türkiebirincissi ergenlikdönemi

2017 LYS tercih sonuçları ÖSYM sonuç açıklandı

2017 LYS tercih sonuçları, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sonuç sayfasında açıklandı. LYS tercih başvurularının ardından 13 gün sonra sınav merkezi, LYS sonuçlarını yayınladı. Sonuçlar yayınlandıktan üniversiteyi kazananlar için Yüksek Öğretim Kurumu, üniversite kayıtlarının ne zaman başlayacağı konusuna açıklık getirdi. Üniversite kayıtları elektronik üzerinden 11 Ağustos'ta başlarken, üniversite merkezlerinde 14 Ağustos 2017 tarihinde başlayacak. KYK burs başvuruları ne zaman ve öncelikli öğrenciler kimlerdir?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 26 Temmuz 2017 tarihinde tercih başvurularının sona erdiğini açıkladıktan 13 gün sonra sonuçları kendi sitesinde açıkladı. Üniversiteye kazanan adaylar, sonuçları ÖSYM’nin sonuç sayfasında görebilir.

2017 LYS tercih sonuçlarını görmek için tıklayınız.

Üniversitede yaşam nasıl? Nazik Kösegil açıklıyor

Kayıtlar ne zaman başlıyor?

Yüksek Öğretim Kurumu, üniversite kayıtlarının 14 Ağustos 2017 tarihinde başlayacağını duyurdu. Kayıtlar 18 Ağustos 2017 tarihinde sona eriyor. Öte yandan YÖK, internet üzerinden kayıt yapmak isteyenler için kılavuz yayımladı. İnternet üzerinden kayıtlar e-Devlet sitesi içerisinde yapılacak. İnternet üzerinden başvurular 11 Ağustos 2017 tarihinde başlıyor, 16 Ağustos 2017 tarihinde sona eriyor.

YÖK’ün yayımladığı kılavuzu görmek için tıklayınız.

2016'da KYK başvurularında öncelikli olan öğrenciler kimlerdi?

KYK'nın belirlediği durumlara göre; Öğrencinin Şehit bekar ise kardeşi Şehit evli ise çocuğu Gazi bekar ise kendisi, evli ise çocukları öncelik hakkına sahip olacaktır. Bunu kanıtlayacak belge ise nerelerden alınır? Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan, Genel Kurmay Başkanlığı'ndan ve Jandarma Genel  Komutanlığı'ndan. Öğrencinin "sağlık kurul raporu" varsa ve bu raporda %40 engelli durumu mevcutsa diğer öğrencilerden öncelik hakkına sahiptir. Kurum %40'tan aşağı engelli durumu kabul etmiyor. İstenen belgeler ise nereden temin edilir? Sağlık Kurulu Raporu ( "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" gereğince alınacak Sağlık Kurulu Raporu).

Öğrencinin aile büyükleri (annesi ve babası) vefat etmiş olan öğrenci öncelik konumuna sahip olacaktır. Bunun belgesi İçişleri Bakanlığı'na ait olan MERNİS sisteminden temin edilir.

Öğrenci, liseyi Aile Sosyal ve Politikalar Bakanlığı'na bağlı olan yetiştirme ve eğitme yurtlarından birinde kaldıysa, buradan mezun olduysa öncelik hakkından yararlanabilecektir. Bunun belgesi ise T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan alınacaktır.

Üniversite öğrencisi liseyi Daruşşafaka Lisesi'nde okumuşsa öncelik hak o üniversite öğrencisine verilecektir. Bunun belgesi ise okuduğu liseden yani Daruşşafaka Lisesi'nden alacaktır.

Üniversite öğrencisi "Milli Sporcu" ise dopingten ceza almadıysa bu haktan yararlanabilir. Bu belge ise Milli sporcular için T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı' ndan alınacak Milli Sporcu Belgesi(Belge aslı veya onaylı sureti) (Milli futbolcular için Türkiye Futbol Federasyonu' ndan alınacak belge) alınacaktır.

Terörle mücadeleden ötürü köyünü, yurdunu terkeden veya terörden ötürü sivilden ölenlerin çocuklarına Devlet karşılıksız burs verir hükmü doğrultusunda o öğrenci öncelik hak kapsamı içinde yer alır. Belge Öncelik belgesinin mülki amir (illerde Vali, ilçelerde Kaymakam) tarafından imzalı olması gerekir.

BURS BAŞVURULARI

Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin en merak ettiği konulardan biri de burslar ve yurtlar olacak. KYK ve bazı diğer kurumlar öğrenciler için burs imkanı sağlıyor. KYK'nın yurt imkanları da birçok öğrencinin yoğun başvurusuna uğruyor. KYK başvurularıyla ve diğer burs veren kurumlarla ilgili ayrıntıları haberimizin devamında bulabilirsiniz.

KYK BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir.

Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.