Öne Çıkanlar 20şubat Seçim Sonrası Türkiye Ekonomisi AİKILLIİLAÇ diyet yılbaşı

Türk Öğrenci Harvard Üniversitesi Birinci Yıl Veritas Ödülü’ne layık görüldü!

Hisar Okulları mezunu Demir Alp, Harvard Üniversitesi'nde prestijli bir başarıya imza attı: Hisar Okulları mezunu Demir Alp, ilk yılında Harvard Üniversitesi Birinci Yıl Veritas Ödülü’ne layık görüldü!

Demir Alp, Hisar Okullarından 2023 yılında okul ikinciliği derecesi ve Türk Dili ve Edebiyat ödülü ile mezunu oldu. Üniversite eğitimine Harvard Üniversitesi'nde Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünde üniversite eğitimine devam eden Demir Alp, akademik başarısı, entelektüel merakı ve toplumsal sorumluluğa olan bağlılığıyla "Harvard Birinci Yıl Veritas Ödülü"nü kazandı. Ödül, her yıl Harvard Üniversitesi'nde birinci sınıf öğrencileri arasında akademik başarıları, liderlik yetenekleri, toplum hizmetine katkıları ve genel üniversite deneyimlerine olan olumlu etkileri dikkate alınarak veriliyor.

Demir Alp, başarısının arkasındaki en önemli etkenlerden birinin Hisar Okulları'nın sunduğu eğitim altyapısı olduğunu vurguladı. Alp: "Okuldaki eğitim bize bilim, sanat ve spor alanlarında yeteneklerimizi keşfetme imkanı sunuyor.  Harvard Üniversitesi'nden aldığı ödülle büyük gurur duyduğunu belirten Demir Alp, akademik öğrenimine ABD'de devam edecek olmasına rağmen Türkiye'ye olan bağlılığını ve ülkesine katkı sağlama arzusunu, dünyanın neresinde olursa olsun, Türkiye'ye faydalı olmak için düşünmeye ve projeler üretmeye devam edeceğini ifade etti.

Harvard Birinci Yıl Veritas Ödülü nedir?

Harvard Üniversitesi'nde her yıl birinci sınıf öğrencileri arasında başarı gösterenlere verilen bu ödül, akademik mükemmellik, liderlik yetenekleri, topluluk hizmetlerine katılım ve üniversite deneyimine olumlu katkıları dikkate alıyor. Öğrenciler, derslerdeki başarılarının yanı sıra, araştırma projeleri, sanatsal veya spor etkinliklere katılımları ve topluluk hizmetine yaptıkları katkılar gibi çeşitli kriterlere dayanarak bu ödüle layık görülüyor.

Hisar Okulları, öğrencilerine uluslararası düzeyde değer bulan bir eğitim sunarak, onları dünya standartlarında liderler haline getirme vizyonu için çalışıyor.  Demir Alp gibi başarılı mezunlar, okulun uluslararası alandaki saygınlığını pekiştirirken, öğrencilerine sadece akademik başarıyı değil, aynı zamanda sosyal becerileri ve toplumsal sorumluluğu da önemseten bir eğitim anlayışı sunuyor.

Hisar Okulları’nın eğitim modeli bilim, mühendislik, sanat ve tasarım alanlarını kapsıyor

Hisar Okulları kurulduğu ilk günden bu yana, dünyada değer   bulan  öğrenciler yetiştirmek üzere; bilim, mühendislik, sanat, tasarım gibi farklı alanların ilişkilendirildiği bir eğitim modeli ve akademik program sunuyor. Okul; en küçük yaşlarından başlayarak, her düzeydeki öğrenciler için ilgi alanları doğrultusunda deney ve gözlem odaklı bilgi ve beceri edinme fırsatları yaratıyor. Bu becerilerle donanmış öğrenciler yaşam yolculuklarına, sorun belirleme, çözüm üretme ve bu çözümleri sebatla uygulamaya koyma tecrübesiyle başlıyorlar. 1591 öğrencisi olan okulun mezunları, Türkiye ve dünyanın önde gelen eğitim kurumları ve kuruluşlarında eğitim ve çalışma hayatlarına devam ederken, içinde bulunduğu toplumun ilerlemesine de katkı veriyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol