Küresel finans ve muhasebe meslek kuruluşu ACCA üniversite buluşmaları kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Galatasaray Üniversitesi İşletme Bölümü ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Muhasebe ve Denetim Bölümü’nün konuğu oldu.
Buluşmalarda ACCA ruhsatının önemine dikkat çeken ACCA Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve Afganistan Bölge Başkanı Filiz Demiröz, “ACCA ruhsatına sahip üyelerimizin, %63’ü daha önce çalıştığı sektörden farklı bir sektöre geçiş yapabiliyor, dünyanın 178 ülkesinde, 50’den fazla endüstride istediği rolde 2500’den fazla uluslarararası firmada çalışma imkanına sahip olabiliyor. Ayrıca üyelerimizin arasında kendi işini kuran profesyoneller de yer alıyor” dedi.
Dünyanın 178 ülkesinde 233 binden fazla üyesi ve 536 binden fazla adayı bulunan küresel bir finans ve muhasebe meslek kuruluşu olan ACCA üniversite buluşmaları kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Galatasaray Üniversitesi İşletme Bölümü ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Muhasebe ve Denetim Bölümü’nün konuğu oldu.
Buluşmalarda ACCA’in küresel araştırma raporlarından yeni bulguları paylaşan ACCA Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve Afganistan Bölge Başkanı Filiz Demiröz, ACCA ruhsatının önemine de dikkat çekerek şunları söyledi: “ACCA ruhsatı sayesinde finans ve muhasebe profesyonelleri, tam donanımlı finans ve muhasebe profesyoneli olduklarını, uluslararası standartlara göre belgelendirme imkanına ve uluslararası tanınırlığa ulaşma şansına sahip oluyor. ACCA aynı zamanda finans ve muhasebe profesyonellerinin isimlerinin yanına yazacakları uluslararası bir mesleki unvan olup, ACCA üyeleri küresel bir mesleki ağın parçası olma fırsatına sahip oluyor. ACCA Ruhsatı yolculuğunda adaylar, dijital dönüşüm, kurumsal yönetişim, denetim ve güvence, finansal raporlama gibi finans ve muhasebe mesleğinin çeşitli alanlarında mesleki bilgi ve becerilerini artırıp daha etkin kullanabiliyorlar. Geniş kapsamlı ve her sene düzenli olarak güncellenen ACCA müfredatı ve sürekli eğitim olanağı sayesinde adaylar ve üyeler dijital dönüşüme hakim konuma gelirken, günümüz iş dünyasında ihtiyaç duyulan mesleki beceriler ve ticari farkındalık ile donatılıyor. İş dünyasındaki gelişmelere ve değişikliklere daha hızlı adapte olabiliyor, kariyerlerini ömür boyu geliştirirken dünyanın her yerinde finans ve muhasebenin farklı dallarında ve farklı sektörlerinde de çalışma esnekliği kazanıyorlar. Ayrca yetkinlikleri sayesinde çalıştıkları kurumlara, hizmet verdikleri müşterilerine katma değer sağlayarak kurumların, iş dünyasının ve ekonomilerin daha sürdürülebilir hale gelmesinde rol oynayan stratejik liderler oluyorlar”.
ACCA Ruhsatının istenilen rol, sektör, kurum ve ülkede çalışma esnekliği imkanı sunan bir pasaport gibi düşünebileceğini belirten Demiröz, “Bu esneklik üye istatistiklerimize de yansıyor. ACCA ruhsatına sahip üyelerimizin %63’ü daha önce çalıştığı sektörden farklı bir sektöre geçiş yapmış, dünyanın 178 ülkesinde, 50’den fazla endüstride istediği rolde 2500’den fazla uluslarararası firmada çalışma imkanına sahipler. Ayrıca üyelerimizin arasında kendi işini kuran profesyoneller de yer alıyor” diyerek sözlerini tamamladı.